بوی نان محلی در کوچه های روستاهای کردکوی کمتر به مشام می رسد+تصاویر
تعداد بازدید تعداد بازدید: 595 تاریخ ارسال تاریخ ارسال: ساعت 9:39 ب.ظ، دوشنبه، 30 فروردین، سال 1395 نظرات بدون نظر

وجود نانوایی ماشینی، کم شدن سهمیه آرد خانوارها، برچیده شدن تنورهای سنتی و رغبت کم بانوان روستا در سال های اخیر ، پخت نان محلی همانند گذشته دیگر در روستا رواج ندارد و دیگر بوی خوش نان گرم محلی کمتر به مشام می رسد.

DSC05063 - Copyبه گزارش سرویس اجتماعی رادکانا، نان های محلی از منابع اصلی الگوی غذایی روزانه ساکنان روستاهای شهرستان کردکوی به شمار می رفتند و در اعتقادات و باورهای بومی مذهبی مردم نان نماد رزق و بخشندگی خداوند است.

مردم ما رد شدن از روی تکه نان را گناه می دانند زیرا که نان، بعنوان برکت و یکی از باارزش ترین نعمت الهی مورد احترام قرار دارد.

حتی مردم روستا زمانی که تکه نانی را در کوچه و خیابان مشاهده می کردند جمع کرده و در کناری قرار می دهند تا کسی آن را لگد نکند.

بر این اساس اگر کسی در مصرف نان، اسراف کند، کفران نعمت و بی احترامی به نعمات الهی محسوب می شود.

در سال های اخیر وجود نانوایی ماشینی، کم شدن سهمیه آرد خانوارها، برچیده شدن تنورهای سنتی و رغبت کم بانوان روستا، پخت نان محلی همانند گذشته دیگر در روستا رواج ندارد و دیگر بوی خوش نان گرم محلی کمتر به مشام می رسد.

چگونگی بخت نان تنوری (تندیر نون):

ابتدا آرد را الک کرده و وسط آرد را خالی می کنید؛ مایع خمیر رو که در نصف استکان آب ولرم به مدت ۵ دقیقه خیس کردیم رو اضافه می کنیم.

سپس نمک و روغن را اضافه و مخلوط می کنیم؛ خمیر باید به گونه ای باشد که به دست نچسبد بعد بر روی پارچه ای نمدار قرار می دهیم و حدود یک ساعت به خمیر استراحت می دهیم تا تنور را روشن و آماده کنیم.

تنورهای سنتی شبیه به گودال هستند و از جنس کاهگل که به مقدار لازم در داخل آن هیزم ریخته و آتش می زنیم و پس از آنکه هیزم تبدیل به زغال شد، کار پخت نان شروع می شود.

معمولا پخت هر قرص نان بیش از 10 دقیقه طول می کشد.

برای پخت و پز نان های محلی، زنان همسایه به یاری همدیگر می شتافتند که این امر نشانگر فرهنگ یاوری و تعاون در بین مردمان این سامان می باشد.

مراحل پخت نان تنوری (تندیر نون) را در تصاویر زیر مشاهده کنید:

DSC05059DSC04059

DSC05063

DSC05064DSC00057DSC00051

گزارش: یعقوب محمودی

انتهای پیام/

ارسال نظر