شروع برداشت گردو در کردکوی/ روزهای پرکار “جوز روش” در منطقه
تعداد بازدید تعداد بازدید: 145 تاریخ ارسال تاریخ ارسال: ساعت 3:20 ب.ظ، پنج شنبه، 23 شهریور، سال 1396 نظرات بدون نظر

نیمه دوم شهریور ماه هر سال سرآغاز تلاش کشاورزان تلاشگر شهرستان کردکوی برای چیدن محصول گردو از درختان است.

به گزارش سرویس اجتماعی رادکانا؛ محصولی که دارای ارزش خوراکی و غذایی بسیاری است و در سبد غذایی روستاییان بالاخص برای تهیه و طبخ غذاهای ستنتی چون خورشت فسنجان، حلواهای محلی، مریا و… کاربردی بسیار دارد.

درختان گردو در کردکوی خصوصا در زمینهای کشاورزی روستاهای آن، رشد خود رویشی دارد و بسیار پر محصول است.

چیدن، جمع آوری، پوست کنی، خشک کنی این محصول زحمت بسیاری دارد و این روزها کشاورزان کردکویی مشغول جمع آوری این محصول می باشند.

مهمترین ابزار کندن این محصول از درخت چوب بلند و دارای انعطاف بسیاری است که در زبان محلی به ” روشا ” شهرت دارد و افرادی که محصول گردو را از درخت میچینند به ” جوز روش ” معروف هستند.

جوز روشی از مشاغل سخت و پر زحمت است و نیاز به توانایی جسمی بالایی دارد.

برای جمع آوری محصول گردو پس از جوز روشی، توسط بانوان و زنان زحمت کش و نوجوانان در زیر درختان انجام می شود.

گفتنی است؛ محصول گردو برای روستاییان یکی از منابع درآمدی اقتصادی است که مازاد بر نیاز خانوارها را وارد بازار تولید و فروش می رسانند.

با توجه به گستردگی زمینهای کشاورزی در مناطق کوهپایه ای و شیب دار که شرایط مناسبی برای رشد و پرورش درخت گردو به شمار می آید مکانیزه کردند و توسعه دادن این بخش کشاورزی در روستاها میتواند اقتصاد روستایی را فعال تر نماید.

حمایتهای دستگاههای دولتی از کشاورزان و فراهم آوردن تمهیدات و بسترهای فعالیت در این بخش صنعت کشاورزی با ارائه تسهیلات و بذر و نهال مرغوب متناسب با آب و هوا و خاک می توانند زمینهای کم بازده دارای شیب منطقه بالادستی را به سمت و سوی کاشت و داشت درختان گردو سمت و سو دارد.

یادداشت خبری: از عبدالرسول جوادی بالاجاده

انتهای پیام/

ارسال نظر