ماست جوش(به زبان محلی)
تعداد بازدید تعداد بازدید: 1,236 تاریخ ارسال تاریخ ارسال: ساعت 12:53 ب.ظ، چهارشنبه، 10 مهر، سال 1392 نظرات یک نظر

در این گزارش طرز تهیه و پخت ماست جوش که یکی از آش های محلی شهرستان کردکوی می باشد توسط یکی از بانوان شهرستان به زبان محلی و فارسی ارائه شده است.

13802323538

مواد لازم:

گوجه فرنگی، بادمجان، پیـاز، سیــر، تخم مرغ، ماست، نمک و فلفل و زدچوبه، روغن، نعناع

طرز تهیه ماست جوش:

اول  بانجام  و  گوجه  و  پییز  ره  نگیمی  رز  کاندینی
-ابتدا  گوجه  و  بادنجان  و  پیاز را نگینی  خرد  میکنیم
سیر  هم  رنده  کامبی
-سیر  را هم  رنده  میکنیم

بعد  یک  تا  مرغانه  ره  اشکندامبی یک  ماست  خاری  پیله  ماست  دله  و  با  هم  لت  زمبی
-بعد  یک  عدد  تخم مرغ را  در ماستی که به مقدار  یک ظرف ماست خوری  باشد، میشکنیم.

دق  دنگمبی گاز  سر  و   اویی  رغان  شندمبی  ونه  دله  تا  یه  گم  داغ  بواشه رغان  داغ  بویه  سیر و  پییز ره  با  هم  شندمبی  رغان  دله  تا  سرخ  بواشه

-قابلمه  رو  می گذاریم   روی گاز روغن  مایع  رو  میریزیم  درون  ظرف  تا  کمی  داغ  شود، روغن  که  داغ شد  سیر و  پیاز را  با  هم  در روغن می ریزیم تا  سرخ شود.

سیر  و  پییز  گه  قشنگ  تفت  بخارده  و  ونه  رنگ  دگردیه  اسه  نعنو  خاشک  اضافه  کامبی
-سیر و  پیاز  که  خوب  تفت  خورد  و  رنگش  عوض  شد ، نعناع  خشک را اضافه  میکنیم

 یک  تا  هدی  زمبی  و  بعدشس  بانجام  شندمبی  دق  دله   هدی  زمبی  و  نمک و  فلفل  و زردی  ره  هم  شندمبی
 – مواد را  هم  میزنیم و  بادنجان را درون قابلمه میریزیم و هم میزنیم ،کمی بعد  نمک و  فلفل  و  زرد چوبه  را  اضافه  میکنیم

اسه  دق  سرپوش  عییلمی و  منتظر  ماندمبی  که  بانجام  نرم   بواشه و  او  پس  هدعه  تا  همون  
– حالا  درپوش  قابلمه  را میگذاریم  که  بادنجان  نرم  شود 

بانجام  که  بپته  اسه  دیگه  گوجه  ره  اضافه  کامبی
– بادنجان  که  پخت، گوجه  را  اضافه میکنیم

مواد  یک  هدی  زمبی    سرپوش  عییلمی  تا   گوجه  و  بانجام  با  شعله  کم  ململ  جا  دکفه 
– مواد را هم  میزنیم و درپوش قابلمه را میگذاریم تا با شعله کم غذا جا بیفتد

یک  نکته  اینجه  دره  که  اونایی  که  دوست  دارنه  وشان غذا  یه  کم  ترش  بواشه  بتاندنه  آب نارنج   دشنن  ونه  دله

– یک  نکته اینجاست که کسانیکه  دوست دارن غذاشون ترش مزه تر شود  میتوانند کمی آب نارنج به غذا اضافه کنند.

بعد ماست  و  مرغانه  ای  که  با  هم  لت  بزوبیمی  ره  به  بانجام  و گورجه اضافه  کامبی  و  یک  تا  هدی  بزومی  فاران   گاز  ره  خاموش  کامبی 
– بعد  ماست و  تخم  مرغی  را که  با  هم،هم  زده  بودیم به  قابلمه  اضافه  میکنیم و مواد را هم میزنیم و  فورا  گازرا خاموش  میکنیم.

غذا آماده است:

 

به کوشش:کاردملی دتر

از انجمن گفتگوی تمیشه

علی می گوید:

خَله خاجیره بییه.آی بِخاردِن داننه.مه دِل وِنه که هَم تی تِه بَئوتی بَپِجِم و بِخارم

ارسال نظر