گزارش تصویری/ طرز تهیه زولبیا و بامیه در قدیمی ترین شیرینی سرای کردکوی
تعداد بازدید تعداد 639 تاریخ ارسال تاریخ ارسال: ساعت ۱:۰۰ ب.ظ، شنبه، ۲۱ اردیبهشت، سال ۱۳۹۸ نظرات بدون نظر

این رسانه خبری بمناسبت ماه مبارک رمضان به شیرینی سرای یاس قدیمی ترین شیرینی سرای شهرستان کردکوی رفته و از طرز تهیه زولبیا و بامیه در این شیرینی سرا گزارش تصویری تهیه کرده است.

به گزارش سرویس سلامت رادکانا؛ زولبیا و بامیه که یکی از اصلی ترین ملزومات سفره های افطار ایرانیان در ماه مبارک رمضان می باشد طعم فوق العاده ای دارد.

معمولا در ماه رمضان مصرف زولبیا و بامیه نسبت به دیگر ماه های سال بیشتر است.

تولید و مصرف این نوع شیرینی بیشتر در شمال شرق آسیا، خاورمیانه و شمال آفریقا رواج دارد.

این رسانه خبری بمناسبت ماه مبارک رمضان به شیرینی سرای یاس قدیمی ترین شیرینی سرای شهرستان کردکوی رفته و از طرز تهیه زولبیا و بامیه در این شیرینی سرا گزارش تصویری تهیه کرده است.

پایگاه خبری تحلیلی رادکانا؛ از جناب آقای خانلری مالک شیرینی سرای یاس بابت همکاری با این رسانه در تهیه این گزارش قدردانی بعمل می آورد.

مواد لازم برای تهیه بامیه خوشمزه خانگی

آب ۱ لیوان

کره ۵۰ گرم

تخم مرغ درشت ۲ عدد

آرد ۱ لیوان

وانیل به مقدار کم

شکر ۲ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه شربت بامیه مخصوص

شکر ۲ لیوان

آب ۱ لیوان

گلاب نصف لیوان

زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری

آبلیمو ۱ قاشق چایخوری

تهیه شربت بامیه: یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و آب را به همراه کره در آن بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب به جوش بیاید. پس از این که آب به جوش آمد شکر را اضافه کنید و با یک قاشق شکر را هم بزنید تا به طور کامل حل شود. سپس آبلیمو، زعفران و گلاب را اضافه کنید و پس از ۱۰ دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید. برای داشتن بامیه خوش فرم تر بهتر است بگذارید روغن کمی خنک شود. در حد ولرم باشد کافی است، زیرا در این صورت بامیه فرصت کافی برای پف کردن پیدا می کند.

مرحله دوم

 دراین مرحله آرد و وانیل را کم کم اضافه کنید و هم زدن مواد را متداوم ادامه دهید تا خمیری نرم به دست بیاید. پس از این که خمیر حالت گرفت ۲ قاشق غذاخوری شربت به آن اضافه کنید و با خمیر مخلوط کنید تا کامل با خمیر ترکیب شود.

مرحله سوم

 حدود ۱۰ دقیقه هم زدن خمیر را روی حرارت ملایم ادامه دهید تا خمیر بپزد. پس از این که مایه آماده شد قابلمه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید که خنک شود. پس از خنک شدن تخم مرغ ها را اضافه کنید. تخم مرغ را با مایه به خوبی مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف به دست بیاید.

مرحله چهارم

 یک ظرف گود مانند شیر داغ کن  روی حرارت قرار دهید. داخل قابلمه مقدار زیادی روغن بریزید تا بامیه ها مانند فلافل در داخل شناور باشند. پس از این که روغن کاملا داغ شد، خمیر را از داخل قیف سر ماسوره مخصوص بامیه، داخل روغن قیچی کنید سپس روی حرارت ملایم قرار دهید.(بهتر است لبه ی قیچی را چرب کنید تا خمیر به قیچی نچسبد) بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب با یک قاشق هم بزنید تا به هم نچسبند. بهتر است تعداد بامیه داخل قابلمه زیاد نباشد تا فضای کافی برای پف کردن را داشته باشد.

مرحله پنجم

 بامیه ها را پس از سرخ شدن روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود. سپس آن ها را داخل شربت اضافه کنید تا شربت را به خود جذب کنند. ۳ دقیقه داخل شربت بمانند کافی است. توجه داشته باشید که در زمان اضافه کردن بامیه ها به شربت، دمای شربت باید متعادل باشد. پس از اینکه شربت به خورد بامیه ها رفت، بامیه ها را داخل ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید.

 مواد مغذی موجود در بامیه

کالری ۴۳

چربی ۱۰ گرم

کربوهیدرات ۲۰ گرم

پروتئین ۲ گرم

مواد لازم برای تهیه زولبیای خوشمزه در منزل

نشاسته ۱۰۰ گرم

آرد ۲ قاشق چایخوری

ماست نصف لیوان

کره ۱ قاشق چایخوری

گلاب ۲ قاشق غذاخوری

جوش شیرین یک چهارم قاشق چایخوری

عرق هل مقداری

مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا در خانه 

شکر ۲ لیوان

آب ۱ لیوان

گلاب یک چهارم لیوان

زعفران دمکرده ۴ قاشق چایخوری

آبلیمو به مقدار کم

مراحل آماده سازی زولبیای خانگی به شرح زیر است؛

مرحله اول

تهیه شربت زولبیا: آب و شکر را پس از مخلوط کردن روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و شکر به طور کامل حل شود. سپس آبلیمو، زعفران و گلاب را اضافه کنید و پس از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه شربت را از روی حرارت بردارید.

مرحله دوم

 در داخل یک ظرف جادار نشاسته و ماست را به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس بگذارید مخلوط به مدت ۵ دقیقه استراحت کند و پس از گذشت این زمان دوباره مخلوط ماست و نشاسته را خوب هم بزنید تا کاملا صاف و یکدست شود. ماستی که برای تهیه زولبیا استفاده می کنید باید متعادل باشد نه خیلی شل باشد نه خیلی سفت.

مرحله سوم

 کره را در فضای محیط قرار دهید تا نرم شود. آرد و کره را به مخلوط اضافه کنید و مخلوط کردن را ادامه دهید تا مایه زولبیا یکدست شود. سپس جوش شیرین، هل و گلاب را اضافه کنید. غلظت مایه زولبیا باید مثل ماست باشد اگر سفت تر بود ۱ قاشق گلاب به آن اضافه کنید. ( جوش شیرین باعث تردی بافت و خوشمزگی زولبیا می شود)

مرحله چهارم

 داخل قابلمه روغن بریزید، مقدار روغن باید به حدی باشد که زولبیا ها در داخل آن شناور باشند. قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود. مایه زولبیا را از داخل قیفی که ته آن سوراخ است داخل روغن بریزید و شکل های دایره ای و درهم به آن بدهید. برای راحتی کار می توانید مایه زولبیا را درون یک جا سسی قرار دهید تا راحت تر و سریع تر به زولبیا ها شکل دهید.

مرحله پنجم

 پس از سرخ شدن تمام زولبیا ها، آن ها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود. تمام زولبیا ها را داخل شربت گرم قرار دهید و اجازه دهید ۵ الی ۱۰ دقیقه داخل شربت بماند. در این مدت شهد شربت کاملا به خورد آن ها می رود و آماده می شوند. پس از گذشت این زمان زولبیا ها را در ظرف مورد نظر بچینید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود، سپس سرو کنید.

امیدواریم با تهیه زولبیا و بامیه های خوشمزه لذت کافی را برده باشید و لحظات خوبی را در کنار خانواده سپری کنید و همیشه شیرین کام باشید.

 

تصاویری از طرز تهیه زولبیا و بامیه:

عکاس: علی لیاقتی

انتهای پیام/

ارسال نظر