شماره : 202162
تاریخ : 1400-10-27 11:41
زیر و بم انتخابی تیم ملی در گرگان؛ ضربه فنی "اخلاق" در روز آخر مسابقات کشتی قهرمانی کشور/ سرمربی تیم ملی: قهرمانی کشوری با چنین سطحی برگزار نشده بود حضور کشتی گیران مطرحی همچون رضا اطری، رحمان عموزاد، یدالله محبی نشان از این داشت هیچ استانی این مسابقات را دست کم نگرفته و برای همه حضور در این مسابقات را در درجه مهمی قرار داده تا جایی که کمیته فنی و سرمربی تیم ملی از اولین تا آخرین کشتی را به دقت تمام زیر نظر داشتند.

به گزارش سرویس ورزشی رادکانا؛ مسابقات انتخابی تیم ملی کشتی آزاد از روز چهارشنبه تا شامگاه جمعه با حضور 31 استان و نزدیک به 400 ورزشکار، مربی و داور برگزار شد که به گفته میهمانان و فدراسیون نشینان میزبانی به بهترین شکل ممکن برگزار شد.

میزبانی گرگان در این مسابقات می تواند نشانه خوبی برای توجه مسوولان به یکی از رشته های اصلی قهرمانی کشور داشته باشد تا با برنامه ریزی صحیح بتوانند گلستان را بر سکوی تیمی مسابقات کشتی کشور برسانند.

غیبت رییس فدراسیون و حضور کادرفنی تیم ملی

با توجه به اینکه در روزهای ابتدای برنامه ریزی توسط کادرفنی تیم ملی این مسابقات به عنوان چرخه اول انتخابی معرفی شد انگیزه های بسیاری را برای کشت گیرانی که در مسابقات جهانی نروژ حضور نداشتند ایجاد کرد.

با اعلام کادر فنی کشتی گیرانی که در رتبه نخست این مسابقات قرار می گرفتند به مسابقات قهرمانی آسیا سال آینده اعزم می شدند و رتبه های دوم و سوم نیز ضمن حضور در ادامه روند انتخابی جواز حضور در مسابقات تختی را کسب می کردند.

حضور کشتی گیران مطرحی همچون رضا اطری، رحمان عموزاد، یدالله محبی محمدرضا فیروز پور نشان از این بود که هیچ استانی این مسابقات را دست کم نگرفته و برای همه حضور در این مسابقات را در درجه مهمی قرار داده بود تا جایی که کمیته فنی و سرمربی تیم ملی از اولین کشتی تا آخرین را به دقت تمام زیر نظر داشتند.

با وجود اینکه پژمان درستکار تیم ملی را برای بازی های تدارکاتی با تیم ملی آمریکا آماده می کند اما با حضور خود انگیزه های کشتی گیران جویای نام را در مسابقات گرگان افزایش داد تا جوانان نیز نیم نگاهی به پوشیدن دوبنده تیم ملی داشته باشند.

نکته ای که شاید از فدراسیون به چشم آمد غیبت رییس فدراسیون کشتی در مسابقات انتخابی تیم ملی بود چرا که با توجه به اهمیت مسابقات و میزبانی مناسب و قابل قبول برخی انتظار داشتند تا دبیر حتی در روز آخر مسابقات در گرگان حاضر شود.

دست خالی میزبان از مدال طلا/ مازندران در گلستان مدال ها را درو کرد

دیگر روزهای خبر های خوش قهرمانی پهلوانان گلستانی در مسابقات کشتی کشور و بین المللی به گوش کشتی دوستان نمی رسد و شاید این امر باعث شده جوانان کمی علاقه برای ورود به عرصه این ورزش پهلوانی داشته باشند.

اسطوره هایی نظیر سوخته سرایی در دهه های گذشته باعث این شدند که جوانان بسیاری در گلستن رو به کشتی آورند اما عدم برنامه ریزی دقیق و کارشناسی بر روی استعدادها و جوانان و بها دادن به استعدادیاب های این ورزش کار را به جایی رساند که گلستان تنها به سه مدال برنز بسنده کنند.

گلستان در این دوره از مسابقات با بهره گیری از جوانان سعی در تجربه اندوزی بود اما این انتظار می رفت با توجه به شرایط میزبانی و حضور در همه اوزان با دو تیم کامل حداقل یک سکوی قهرمانی کسب می کرد تا در جدول رده بندی نیز به عنوان میزبان در رتبه ای بهتر از ششم قرار می گرفت.

بسیاری از کارشناسان بر این موضوع اعتقاد داشتند برخی از اوزان بهتر بود تا میزبان در مسابقات شرکت کننده ای نداشت چرا که سطح برخی از کشتی گیران گلستانی در حد و اندازه مسابقات انتخابی تیم ملی نبود.

روز آخر بویی از ورزش پهلوانی نداشت

هرچه که روزهای اول رقابت های کشتی قهرمانی کشور در گرگان به دلیل برگزاری مسابقات جذاب و حضور کشتی دوستان در سالن امام خمینی(ره)، جذاب بود اما درگیری های روز پایانی به دلیل بروز چند تنش و درگیری، همگان را به در خصوص فقر اخلاق در میان برخی کشتی گیران به فکر فرود برد.
در شرایطی که چند کشتی بیشتر تا پایان این رقابت ها باقی نمانده بود ۲ درگیری در حاشیه مسابقات فینال اوزان ۹۲ و ۱۲۵ کیلوگرم سالن امام خمینی گرگان را از فضای کشتی و رعایت اخلاق دور کرد.

در اولین درگیری احمد بذری کشتی گیر مازندرانی از امیرحسین فیروزپور کشتی گیر هم استانی خود پیش افتاد اما با اعتراض مربیان حریف برای بازبینی ، بذری بازنده شد که این قضاوت به مذاق اصغر بذری مربی احمد بذری خوش نیامد و با فریاد خطاب به میز داوران و کمیته فنی گفت: " از ابتدا هدفتان این بود که فیروزپور پیروز شود.

پس از فریادهای اصغر بذری تعدادی از نزدیکان وی و احمد بذری که در سالن حضور داشتند وارد زمین شده و قصد حمله به داوران را داشتند که با دخالت نیروی انتظامی کاری پیش نبرده و به بیرون سالن مسابقه هدایت شدند.

درگیری دوم روز آخر مسابقات کشتی قهرمانی کشور در فینال وزن ۱۲۵ کیلوگرم رخ داد در این درگیری یدالله محبی از کرمانشاه هفت بر یک از علی هاشمی از مازندران پیش بود اما در پایان حریف را ضربه فنی کرد و به عنوان قهرمانی برسد.

پس از پایان این مبارزه یدالله محبی به همراه دیگر برادر کشتی گیر خود ارشک محبی در حال خروج از سالن و آماده شدن برای حضور در مراسم اهدای جوایز بودند که تعدادی از طرفداران هاشمی با ورود به سالن به آن ها حمله ور شدند که ماموران نیروی انتظامی با دخالت و استفاده از اسپری فلفل از وقوع برخورد میان آن ها جلوگیری کردند.

این درگیری ها با صحبت‌های طرفین و شنیدن آن توسط رییس کل دادگستری که در سالن مسابقه حضور داشت و عذرخواهی طرفین به پایان رسید.

تصمیمات لحظه ای آفت مسابقات کشتی

پس از بهبود اوضاع کرونا و مدیریت مناسب شرایط در گلستان و حضور تماشاگران پس از 2 سال در مسابقه والیبال پاس گرگان این پیش بینی ها می شد که با توجه به سطح بالای مسابقات درهای سالن امام خمینی(ره) گرگان به روی کشتی دوستان باز شود.

این موضوع در روز اول مسابقات به وقوع پیوست و در همان ساعات اولیه تماشاگران گرگانی صندلی های ورزشگاه را به تسخیر خود در آوردند که باعث افزایش روحیه و روند رو به جلو کشتی گیران گلستانی در روز اول مسابقات شد.

باز ماندن درب های ورزشگاه در همان ساعات اولیه برگزاری مسابقات با شک و شبهه هایی از سوی مسوولان برگزار شد تا جایی که حتی صبح روز اول اعلام کردند مسابقات در بعد از ظهر بدون تماشاگر خواهد بود که این موضوع نیز رنگ واقعیت به خود نگرفت اما سرگردانی کشتی دوستان را به همراه داشت.

در روزهای دیگر درب ورودی های سالن بر روی کشتی دوستان بسته شد که این موضوع نیز به مذاق بسیاری از تماشاگران خوش نیامد اما جمعیت حاضر در سالن و درگیری های روز پایانی ثابت می کند که کنترل مناسبی بر روی ورود افراد تماشاگر نما نشده و می توانست تصمیمات بهتر جایگزین مدیریت ساعتی شود.

مسابقات قهرمانی کشوری با چنین سطحی برگزار نشده بود

پژمان درستکار در جمع خبرنگاران اظهارکرد: رقابت‌های مسابقات قهرمانی کشور برای انتخابی تیم ملی جهت حضور در قهرمانی آسیای مغولستان به پایان رسید و نکته ای که همه کارشناسان به آن اذعان داشتند در دو دهه اخیر، مسابقات قهرمانی کشوری با چنین سطح و شور و نشاطی برگزار نشده بود.

وی افزود: انگیزه ای که برای کشتی گیران برای حضور در قهرمانی کشور به وجود آمده بود و چرخه ای که برای ادامه راهشان تعریف شده، باعث شده بود که رقابت ها خیلی خوب و نزدیک باشد.

سرمربی تیم ملی کشتی آزاد با اشاره درخشش کشتی گیران جوان، افزود: کشتی گیران بسیار جوانی را دیدم که می شود به آینده آنها امیدوار بود، با برنامه‌ریزی‌هایی که قرار است برای اردوها و اعزام به تورنمنت های مختلف صورت ‌گیرد، روزهای خوبی در انتظار کشتی کشور است.

درستکار با اشاره به اینکه عدالت، محور چرخه انتخابی است، تاکید کرد: با توجه اینکه چرخه انتخابی کشتی بر مبنای عدالت محوری است، کشتی های خوبی را دیدیم و شرکت کنندگان انگیزه بالایی داشتند که هر چقدر این تداوم داشته باشد، به نفع کشتی ایران است.

سرمربی تیم ملی کشتی آزاد، افزود: هیچ کشتی گیری برای رسیدن به تیم ملی ناامید نیست و همین باعث ایجاد انگیزه شده است به خصوص که در این چرخه هر کشتی گیری فارغ از نامی که دارد، با نمایش قابلیت ها و توانایی هایش می تواند به پیراهن تیم ملی برسد.

انتهای پیام/